Meddelande

Minska
No announcement yet.

Ta reda på ett IP-nummer

Minska
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Show
Clear All
new posts

 • Ta reda på ett IP-nummer

  I de bostadsrättsförening som jag tillhör så har vi ett gym. För att boka detta gym och komma in i det så finns det en kortläsare.

  Denna kortläsare kan man med hjälp av ett program kommunicera med, för att t.ex. få fram hur många som har bokat tid, spärra kort osv. Detta sker genom en nätverkskabel mellan dator och kortläsaren.

  Alla inställningar till detta fanns på en bärbar dator. Tyvärr så har denna dator blivit ominstallerad utan att det togs kopior på inställningarna (den som gjorde ominstallationen visste inte om att de fanns där).

  Nu skulle vi behöva komma åt kortläsaren men utan IP-nummer och en del andra nätverksinställningar så går det inte. Vi har frågat leverantören av systemet men inte fått någon hjälp.

  Min fråga är nu - Finns det något sätt att ta reda på ett IP-nummer som finns i en läsare som vi har? T.ex. om det finns något program som kan läsa av "vad som finns i andra ändan av nätverkskabeln"?

  Tacksam för hjälp

 • #2
  Är det DHCP (dvs. att en server eller router delar ut ip-nummer) så borde man ju kunna se där vilka som har delats ut.

  Annars kan man använda t.ex. Angry IP Scanner och skana hela hela ip-serien (0.0.0.0 - 255.255.255.255). http://www.angryip.org/w/Download
  Fast det lär ju ta ett tag så det underlättar ju om man vet vilken serie som användes senast (vanligtvis 192.168.x.x), då kan man ju söka inom den istället.
  Tjock och pratglad ironiker ifrån Falkenberg
  söker trevligt sällskap för matresa till USA!

  Kommentera


  • #3
   Nej, den är inte kopplad till något nätverk. Förmodar att IP-numret är "inprogrammerat" på något sätt i kortläsaren.

   Skanningsprogrammet kan ju vara något. Har ett svagt minne av att IP-numret började med 88. Det är ju något att testa till en början med i så fall.

   Tack!

   Kommentera


   • #4
    Om IP-numret är fast i läsaren så är det ju väldigt konstigt om inte leverantören vet vilket det är. Ring igen och be att få tala med rätt person.
    Mitt företag

    Kommentera


    • #5
     Vi har försökt men vi får aldrig några vettiga svar ifrån dom.

     Noll service på det företaget.

     Kommentera


     • #6
      Har du någon information du kan använda, hostnamn eller så? Testa i så fall att köra en traceroute mot hostnamnet.

      Annars så är ett hyfsat enkelt sätt att sniffa trafiken om du har en direkt koppling mot den här burken du vill komma åt, ladda ner wireshark och sniffa trafiken så bör du se IPn. Antar att burken skickar någon sorts trafik då och då.
      -Wix

      Kommentera

      Working...
      X