Skulle behöva en redogörelse för en uppgift i matematik för signalbehandling. Det är uppgift 1 på denna exempeltenta som vi inte har någon lösning på. Någon som kan upplysa oss om hur man löser uppgiften?
va det signalbehandling? kännde inte igen ett dyft jag börjar fatta varför jag valde bioteknik och inte något med mer matte nu tyvärr, kan jag inte hjälpa dig.
va det signalbehandling? kännde inte igen ett dyft jag börjar fatta varför jag valde bioteknik och inte något med mer matte nu tyvärr, kan jag inte hjälpa dig.
Det är inte Signalbehandlingskursen utan Matematik för Signalbehandling men den är iaf obligatorisk om man ska läsa signalbehandling.
X1 och X2 i uppgiften är två oberoende stokastiska variabler med givna (kontinuerliga) täthetsfunktioner.
Två grundläggande sannolikhetsregler är följande:
P(Y = y och Z = z) = [givet Y, Z oberoende] = P (Y = y) * P (Z = z)
detsamma gäller givetvis för '>', '<' som för '='.
P (Y > y) = 1 - P ( Y <= y) = 1 - integralen från minsta värdet till y över täthetsfunktionen.
Detta kan du utnyttja för lösning av uppgiften.
243 ms totalt · 4 externa anrop · v20260731065814-full.d34c6d5a