---
title: "QXL"
type: "forum-thread"
url: "https://www.webforum.nu/amne/foretagande/58872-qxl"
topic: "Företagande"
topic_url: "https://www.webforum.nu/amne/foretagande"
author: "hmm"
published: "2002-11-12T22:38:51.000Z"
updated: "2002-11-14T17:10:54.000Z"
replies: 7
views: 463
page: 1
pages: 1
language: "sv-SE"
site: "webForum — webforum.nu"
rights: "Upphovsrätten till varje inlägg tillhör dess författare."
attribution: "Citera som: webForum, https://www.webforum.nu/amne/foretagande/58872-qxl"
---

# QXL

## #1 — hmm, 2002-11-12T22:38Z

Hej!

Det är så här för några månader sedan satte jag ut en annons på en mobiltelefon som jag ville sälja, men så hamnade jag på sjukhus, och han som "vann" budet ville göra en snabb affär, vilket inte gick så bra då jag låg på sjukhus. 

Men för någon dag sedan så fick jag en räkning på 87 kronor, visst inte mycket pengar, betalar det gärna om jag måste, men jag finner det osannolikt och jag ej sålt varan, men QXL säger att man skulle sagt detta inom 30 dagar eller vad det var, och det har jag inte gjort.

Men om dem går till kronofogden, kan dem då kräva mig på pengar? Jag har ju inte "skrivit" på något avtal fysiskt, eller gäller avtal lika mycket även om man skriver på dem genom formulär och klickar på en knapp att man godkänner avtalen?

Tack på förhand!

Permalänk: https://www.webforum.nu/p/58872

## #2 — Marcus E, 2002-11-12T22:44Z

Det kan vara skönt att veta att du kan inte få någon betalningsamärkning.

Om beloppet överstiger 100 kronor kan detta medföra en s.k. betalningsanmärkning "en prick" som visar att man inte har skött sina betalningar.
<http://www.rsv.se/kronofogden/ovrigt/tank_pa.html>

Bindande avtal ska vara skriftliga eller muntliga. På Internet gäller inget av det och det innebär antagligen att de inte kan kräva dig på pengar.

Permalänk: https://www.webforum.nu/p/853542

## #3 — hmm, 2002-11-12T22:52Z

Tusen tack Marcus!

Permalänk: https://www.webforum.nu/p/853553

## #4 — developer, 2002-11-12T23:18Z

Vill inte sätta käppar i hjulet, men auktioner på Internet omfattas av [Distansavtalslagen (SFS 2000:274)](http://rixlex.riksdagen.se/htbin/thw?%24%7BHTML%7D=SFST_LST&%24%7BOOHTML%7D=SFST_DOK&%24%7BSNHTML%7D=SFST_ERR&%24%7BMAXPAGE%7D=26&%24%7BTRIPSHOW%7D=format%3DTHW&%24%7BBASE%7D=SFST&%24%7BFREETEXT%7D=&BET=2000%3A274&RUB=&ORG=).

Läs §10 om "Information när ett avtal ingås" eller följande lite trevligare beskrivning: <http://home.swipnet.se/mpro7/distansavtalslagen.htm>

Jag skulle nog ändå säga att du faktiskt är bunden av det avtal som presenterats på deras websidor, men vet inte huruvida det avtalet säger om du måste betala eller huruvida din sjukdom påverkar detta.

Permalänk: https://www.webforum.nu/p/853567

## #5 — Rikard, 2002-11-12T23:58Z

Informera QXL om läget samt bifoga ett läkarintyg så lär nog saken vara biff. :)

Permalänk: https://www.webforum.nu/p/853588

## #6 — :stefan:, 2002-11-13T00:47Z

Är det bara jag som är osedvanligt dum, men varför i hela friden ska du pröjsa när det är du som ville sälja en vara? 

Måhända QXL som vill ha provis? I så fall håller jag helt och fullt med Rikard. :)

Permalänk: https://www.webforum.nu/p/853608

## #7 — hmm, 2002-11-13T15:37Z

Provision ja Stefan, ska undersöka saken, det är ju inte att jag är snål, hoppas jag att jag inte är, men det känns fel på nåt sätt att betala för nåt man inte "sålt"...

Men men, tack ska ni ha, mejlat QXL nu och frågat.

Permalänk: https://www.webforum.nu/p/853965

## #8 — hmm, 2002-11-14T17:10Z

Provison stefan :)

Marcus, du är guld! Tack för den infogade texten! Hoppas jag kan hjälpa dig nån gång! ;)

Permalänk: https://www.webforum.nu/p/854690

---

Tråden på webben: https://www.webforum.nu/amne/foretagande/58872-qxl
