Kolla under ikonen "Användare och lösenord" i kontrollpanelen. (W2K)
Jag installerade precis Windows 2000 Proffessional, och precis som jag har diskuterat om i mitt tidigare inlägg "Fråga om partionering av hårddisk !!" så har jag samtidigt passat på att konvertera till NTFS. Det gick galant och allt går mycket snabbare och det är mer stabilt nu.
Jag har tidigare installerat Windows XP Beta för att testa. Jag vet inte hur jag tog bort det sedan, om jag tog bort hela partionen eller om jag bara formaterade den. Ifall det senaste, så verkar det som att boot informationen inte har försvunnit. För nu när jag startar datorn efter att ha installerat Win 2000 Pro så får jag välja om jag vill starta Windows 2000 Pro eller Windows XP. Vad jag nu undrar är att ifall jag vid ett senare tillfälle rensar hårddisken på samtliga partioner, kommer då denna information att försvinna?
Och så undrar jag också hur man kan komma förbi detta med konton i Windows 2000 och även XP. Finns det något sätt? När man installerar Windows XP så får man ju ange vilka användare som ska använda datorn. Jag vill helst slippa ange denna information, jag vill istället att systemet ska installeras normalt så att vem som helst bara kan starta upp datorn och börja jobba. När jag testade XP så hamnade alla personliga inställningar som tex skrivbordsikoner och liknande i en separat mapp för mitt konto. Detta vill inte jag utan jag vill ha det som det var förut i tex Windows 95 och 98 där alla inställningar är tillgängliga för alla. Jag vet att XP är uppbyggt på detta sätt men det borde kunna gå att välja bort det tycker man. I Windows 2000 Pro som jag ju precis installerat så kommer en inloggningsruta upp där man måste ange lösenord. Hur kan jag få bort den?
