webForum webForum sponsras med lina och serverplats av Binero AB

Gå tillbaka   webForum > Användning > Operativsystem & Program > Windows

Windows Diskussioner om Windows i dess olika versioner.

Svar
 
Trådverktyg Visningsalternativ
Äldre 2003-02-15, 11:37   #1
Wiklund!!
Medlem
 
Registrerad: 2002-07-21
Inlägg: 556
Lösningar: 0
Systemets vänteprocess?!

Hejsan..
Jag tänkte bara höra om någon på detta forum kan förklara för mig vad Systemets vänteprocess är till för?
Så fort jag gör något ansträngade med datorn så tar den upp jättemycket av min CPU...
Så fort jag trycker på datorn, kommer Systemets vänteprocess upp i Processer....japp, vore bra om nån berättade för mig..

mvh /wika
Wiklund!! besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2003-02-15, 12:38   #2
frankof
Medlem
 
frankofs avatar
 
Registrerad: 2001-01-30
Ort: Mölnlycke
Inlägg: 4 275
Lösningar: 163
Är det inte så att den fungerar "baklängs" ?
När det står 98% så "väntar den till 98% , mao 2% upptaget.
Inte riktig säker på om det stämmer.
__________________
/frankof
Beta tester: http://www.americasarmy.com/
Global moderator: http://aaotracker.com/
frankof besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2003-02-15, 12:46   #3
niko
Avregistrerad
 
Registrerad: 2002-06-16
Inlägg: 2 415
Lösningar: 90
Systemets vänteprocess är den process som kör när ingen annan process vill köra. Det är därför den tar upp så mycket tid. Om din maskin inte agerar belastad server så kommer den att ligga på 98-99% av all CPU-tid. Helt normalt med andra ord ..
niko besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2003-02-16, 10:12   #4
Wiklund!!
Medlem
 
Registrerad: 2002-07-21
Inlägg: 556
Lösningar: 0
Jo, när det står att den tar 98% så tar den 2% det vet jag...
Men när jag t.ex öppnar den här datorn, trycker på nått annat, så är det just Systemets vänteprocess som tar all cpu
Wiklund!! besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2003-02-16, 10:24   #5
Quid
Medlem
 
Quids avatar
 
Registrerad: 2000-06-30
Ort: Falkenberg
Inlägg: 4 270
Lösningar: 124
Men om systems vänteprocess tar 100% CPU så innebär ju det att CPUn jobbar 0%, vilket är bra.

systems vänteprocess visar helt enkelt den oanvända CPU-kraften.
__________________
Tjock och pratglad ironiker ifrån Falkenberg
söker trevligt sällskap för matresa till USA!
Quid besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2003-02-16, 11:33   #6
niko
Avregistrerad
 
Registrerad: 2002-06-16
Inlägg: 2 415
Lösningar: 90
Citat:
Wiklund!! skrev:
Men när jag t.ex öppnar den här datorn, trycker på nått annat, så är det just Systemets vänteprocess som tar all cpu
Nu är ju att "trycka på nått annat" lite luddigt? Om du menar att du startar 5 instanser av PhotoShop och Systemets vänteprocess ligger kvar på 100. Då är det nåt fel.

Om du menar att du markerar en hårddisk eller drar igång MS-Röj. Då är det helt normalt.

Sen finns det dessutom två CPU-kolumner i "Task managern" (och det är oklart vilken du menar). Kolumn 3 visar det momentana CPU-användandet, den kan hoppa upp och ner utan att du knappt hinner märka det. Kolumn 4 visar den sammanlagda CPU-förbrukningen, den kan aldrig gå neråt. På en normal hem-PC kommer "Systemets vänteprocess" alltid att utklassa de övriga processerna i kolumn 4, med hästlängder.
niko besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2006-02-01, 21:01   #7
wolf lord
Medlem
 
Registrerad: 2006-02-01
Inlägg: 1
Lösningar: 0
Windows skaffa fakta innan ni skriver

Systemvänteprocess.exe används av windows xp när det finns för mycket som ska in i minnet samtidigt. den ska vara så låg som möjligt inte hög. man kan inte stänga av det för att windows använder även till programet för att köra in allt som ska in i minnet genom det.
OCH SNÄLLA OM NI SKA SKRIVA NÅGOT SÅ KOLLA ALLA FAKTA JAG HAR HAFFT PROBLEM MED DET TIDIGARE SÅ JAG KOLLADE MED MICROSOFT.
wolf lord besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2006-02-01, 22:39   #8
frankof
Medlem
 
frankofs avatar
 
Registrerad: 2001-01-30
Ort: Mölnlycke
Inlägg: 4 275
Lösningar: 163
Citat:
wolf lord skrev:
OCH SNÄLLA OM NI SKA SKRIVA NÅGOT SÅ KOLLA ALLA FAKTA JAG HAR HAFFT PROBLEM MED DET TIDIGARE SÅ JAG KOLLADE MED MICROSOFT.
WGAFF, tråden är tre år gammal
__________________
/frankof
Beta tester: http://www.americasarmy.com/
Global moderator: http://aaotracker.com/
frankof besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2006-02-01, 22:55   #9
legis
Medlem
 
legiss avatar
 
Registrerad: 2004-07-21
Ort: Stockholm (Södermalm)
Inlägg: 4 440
Lösningar: 144
Dessutom har wolf lord fel, eftersom den processen fungerar omvänt. wolf lord bör söka i forumet så hittar han rätt beskrivning.
__________________
http://gråimport.se
legis besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2006-02-01, 23:07   #10
UlfT
Medlem
 
UlfTs avatar
 
Registrerad: 2001-05-22
Ort: Stockholm
Inlägg: 6 050
Lösningar: 236
Någon har tydligen kollat med Microsoft. Det har jag också gjort: http://support.microsoft.com/default...b;en-us;263201
Citat:
System Idle Process - You cannot end this process from Task Manager.
• This process is a single thread running on each processor, which has the sole task of accounting for processor time when the system isn't processing other threads. In Task Manager, expect this process to account for the majority of processor time.
Bekräftar bara vad många redan har skrivit.
UlfT besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svar
webForum > Användning > Operativsystem & Program > Windows

Trådverktyg
Visningsalternativ

Forumregler
Du får inte posta nya trådar
Du får inte posta svar
Du får inte bifoga filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är i GMT +1. Klockan är nu 00:52.


Powered by: vBulletin Version 3.8.6
Copyright © webForum