webForum webForum sponsras med lina och serverplats av Binero AB

Gå tillbaka   webForum > Användning > Operativsystem & Program > Windows

Windows Diskussioner om Windows i dess olika versioner.

Svar
 
Trådverktyg Visningsalternativ
Äldre 2002-08-16, 11:17   #1
Hallgren
Avregistrerad
 
Registrerad: 1999-12-06
Inlägg: 1 149
Lösningar: 445
använda kör/run

oooh!

Försöker att komma på hur man gör ett litet skript som starar program via kör/run genom ett komando. Vill kunna tex. starta mitt ftp program genom att använda tex. ftp i kör/run. Har noll koll på läget och uppskattar all hjälp.

Föresten, vad är ftp.exe som startar när jag kör ftp i kör/run?
Hallgren besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2002-08-16, 11:21   #2
Viktor
Medlem
 
Viktors avatar
 
Registrerad: 2002-08-07
Ort: Tullinge
Inlägg: 1 710
Lösningar: 51
Jag vet inte vilket språk du ska skriva i så jag vet inte om den funktionen finns eller inte men om det går, använd Win32 API funktionen "ShellExcecute" (eller "ShellExcecuteEx") om du vill starta program.

/Viktor
Viktor besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2002-08-16, 11:23   #3
Gein
Medlem
 
Geins avatar
 
Registrerad: 2000-09-07
Ort: Uppsala
Inlägg: 4 849
Lösningar: 75
Citat:
Hallgren skrev:
Föresten, vad är ftp.exe som startar när jag kör ftp i kör/run?
en simpel liten ftp-klient
__________________
The future is today, worry about it tomorrow
Gein besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2002-08-17, 06:10   #4
Klös
Medlem
 
Klöss avatar
 
Registrerad: 1999-12-17
Ort: Hammerdal
Inlägg: 1 631
Lösningar: 410
Är det något fel med en genväg i autostart
__________________
Hur har livet på jorden kunnat uppstå med sådan precision
Klös besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2002-08-17, 08:48   #5
Hallgren
Avregistrerad
 
Registrerad: 1999-12-06
Inlägg: 1 149
Lösningar: 445
Nu vill jag inte ha dem i autostart då det inte var frågan.

Jag vill kunna starta program via run fönstret, tex om jag vill starta photoshop så skriver jag ex. in ps i run, eller om jag vill starta smartFTP så skriver jag ftp i run.....typ

/Hallgren
Hallgren besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2002-08-17, 11:07   #6
Lasp
Medlem
 
Lasps avatar
 
Registrerad: 2000-07-29
Ort: Fredriksdal, Helsingborg
Inlägg: 10 084
Lösningar: 213
Du kan väl skapa kortkommandon till de program du vill använda?
__________________
Livet är kort och Nu!
Läs mera!
!?
Lasp besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2002-08-17, 11:11   #7
developer
Medlem
 
Registrerad: 2001-08-02
Inlägg: 453
Lösningar: 3
Allt som finns i PATH:en går att köra. Du kan exempelvis lägga till en ps.cmd fil i system32 som innehåller typ @start "c:\program\photoshop\photoshop.exe" %*
developer besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2002-08-17, 16:31   #8
Hallgren
Avregistrerad
 
Registrerad: 1999-12-06
Inlägg: 1 149
Lösningar: 445
fråga ...

*kliar sig* Så jag lägger till ex. @start "c:\program\photoshop\photoshop.exe" %* i en fil och spara den som en .cmd och filnamnet är det som jag ska köra i Run?
Hallgren besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2002-08-17, 16:39   #9
Reefer
Medlem
 
Registrerad: 2000-12-26
Inlägg: 2 114
Lösningar: 219
Jepp, korrekt uppfattat....kommandot blir då "ps" i start/kör (utan citattecknen)

Sedan kan du förstås spara filen som photoshopmedgulaochblåabandochskäraelefanter.cmd ...men det blir jobbigt att skriva i start/kör



__________________
Patriotism is the virtue of the vicious -Oscar Wilde
Reefer besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2002-08-17, 16:43   #10
Hallgren
Avregistrerad
 
Registrerad: 1999-12-06
Inlägg: 1 149
Lösningar: 445
Jag skrev in @start "c:\Program Files\Adobe\Photoshop 7.0\photoshop.exe" %* i ps.cmd och sedan la den sysmten32 men när jag skriver "ps" i run så öppnas bara Command prompten.
Hallgren besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2002-08-17, 16:50   #11
SirPeter
Medlem
Adlad
 
SirPeters avatar
 
Registrerad: 2001-02-02
Ort: Borås
Inlägg: 8 958
Lösningar: 315
Du måste starta om för att det skall fungera Hallgren. Dessutom heter nog exe-filen photoshp.exe så ändra det först så skall det nog funka sedan.
SirPeter besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2002-08-17, 16:56   #12
Hallgren
Avregistrerad
 
Registrerad: 1999-12-06
Inlägg: 1 149
Lösningar: 445
Har nu startat om och kollat exe-filen och den heter photoshop. Det funkar fortfarande inte.
Hallgren besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2002-08-17, 17:11   #13
developer
Medlem
 
Registrerad: 2001-08-02
Inlägg: 453
Lösningar: 3
Oj, fel av mig. Glöm "start ". Prova @"c:\Program Files\Adobe\Photoshop 7.0\photoshop.exe" %* istället. Du behöver för övrigt inte boota om.
developer besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2002-08-17, 17:18   #14
Reefer
Medlem
 
Registrerad: 2000-12-26
Inlägg: 2 114
Lösningar: 219
Missade det jag också
__________________
Patriotism is the virtue of the vicious -Oscar Wilde
Reefer besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2002-08-18, 12:04   #15
dahlgren
Moderator
 
dahlgrens avatar
 
Registrerad: 2001-08-23
Ort: Danderyd
Inlägg: 1 442
Lösningar: 8
Går detta att göra så att man kan starta en mapp istället för en speciell fil?
dahlgren besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2002-08-18, 12:10   #16
Hallgren
Avregistrerad
 
Registrerad: 1999-12-06
Inlägg: 1 149
Lösningar: 445
developer, PS startade men cmd.exe gjorde det också, så jag har både PS igång och ett command prompt fönster uppe. Visst, jag kan ju stänga ner det men känns lite segt.
Hallgren besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2002-08-19, 16:22   #17
developer
Medlem
 
Registrerad: 2001-08-02
Inlägg: 453
Lösningar: 3
Hmm, kom att tänka på en bättre lösning. Lägg ett shortcut till photoshop.exe i system32 katalogen istället så kan det köras från start/run.
developer besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2002-08-20, 07:58   #18
Hallgren
Avregistrerad
 
Registrerad: 1999-12-06
Inlägg: 1 149
Lösningar: 445
Wee! Perfekt!
Hallgren besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2002-08-20, 11:10   #19
jockeb
Medlem
 
jockebs avatar
 
Registrerad: 2001-02-20
Ort: Göteborg
Inlägg: 113
Lösningar: 0
Är det inte lättare att använda sig av registrets funktion som finns under: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion \App Paths
__________________
/Jocke

:: www.pluggaZ.nu ::

"I skogen kan ingen höra dig skrika" Gammalt djungelordspråk
jockeb besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svar
webForum > Användning > Operativsystem & Program > Windows

Trådverktyg
Visningsalternativ

Forumregler
Du får inte posta nya trådar
Du får inte posta svar
Du får inte bifoga filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är i GMT +1. Klockan är nu 08:30.


Powered by: vBulletin Version 3.8.6
Copyright © webForum