webForum webForum sponsras med lina och serverplats av Binero AB

Gå tillbaka   webForum > Användning > Nätverk & säkerhet > Nätverk

Nätverk Problem med nätverket, Internetdelningen eller liknande. Diskussioner kring LAN & WAN.

Svar
 
Trådverktyg Visningsalternativ
Äldre 2008-08-20, 14:41   #1
Laki_gbg
Medlem
 
Registrerad: 2004-12-09
Ort: göteborg
Inlägg: 241
Lösningar: 0
Byta lösenord på router??

De senaste dagarna har min uppkoppling blivit otroligt seg och jag misstänker att någon granne "knäckt" mitt enkla lösenord och kopplar upp sig och använder bandbredden på ett väldigt effektivt sätt, för honom iaf...

Så jag undrar hur jag gör för att byta mitt lösenord??

Jag kör alltså trådlöst via en router...
Laki_gbg besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2008-08-20, 14:59   #2
Dryden
Medlem
 
Drydens avatar
 
Registrerad: 2002-08-03
Ort: Östersund
Inlägg: 12 238
Lösningar: 139
Gssningsvis ska du in på 192.168.x.1 och routerns admingränssnitt. Exakt hur du går tillväga hänger givetvis på vilken router du kör.
__________________
# d. - bloggen | twitter | #mufc
# [´dablju:][ti:][ef]
Dryden besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2008-08-20, 16:48   #3
Laki_gbg
Medlem
 
Registrerad: 2004-12-09
Ort: göteborg
Inlägg: 241
Lösningar: 0
D-Link DI 524 är routern...

Var kan jag få reda på fullständig adress då??
Laki_gbg besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2008-08-20, 16:53   #4
carl_x
Medlem
 
Registrerad: 2000-03-30
Ort: Malmö
Inlägg: 1 680
Lösningar: 23
Citat:
Laki_gbg skrev:
D-Link DI 524 är routern...

Var kan jag få reda på fullständig adress då??
Det står i manualen: http://192.168.0.1

Så himla svårt kan det väl inte vara att titta i manualen?
carl_x besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2008-08-20, 17:02   #5
Laki_gbg
Medlem
 
Registrerad: 2004-12-09
Ort: göteborg
Inlägg: 241
Lösningar: 0
Citat:
carl_x skrev:
Det står i manualen: http://192.168.0.1

Så himla svårt kan det väl inte vara att titta i manualen?
Hehe, visste inte att det var så enkelt... trodde man var tvungen att göra något mer...

Men tack för hjälpen och nu vet jag att manualen är en bra källa
Laki_gbg besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2008-08-20, 17:02   #6
Dryden
Medlem
 
Drydens avatar
 
Registrerad: 2002-08-03
Ort: Östersund
Inlägg: 12 238
Lösningar: 139
Citat:
Laki_gbg skrev:
...och nu vet jag att manualen är en bra källa
Visste du inte det innan?
__________________
# d. - bloggen | twitter | #mufc
# [´dablju:][ti:][ef]
Dryden besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2008-08-20, 17:26   #7
Laki_gbg
Medlem
 
Registrerad: 2004-12-09
Ort: göteborg
Inlägg: 241
Lösningar: 0
Citat:
Dryden skrev:
Visste du inte det innan?
Nope, för när jag skulle installera routern så hjälpte mig manualen förträffligt när det gällde att få den att fungera ifall man kopplar till en tp-kabel, men att få den att fungera trådlöst gick inte alls o till slut visade det sig vara något problem som inte fanns i manualen, det var nog efter det som jag slängde bort den
Laki_gbg besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svar
webForum > Användning > Nätverk & säkerhet > Nätverk

Trådverktyg
Visningsalternativ

Forumregler
Du får inte posta nya trådar
Du får inte posta svar
Du får inte bifoga filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är i GMT +1. Klockan är nu 14:29.


Powered by: vBulletin Version 3.8.6
Copyright © webForum