webForum webForum sponsras med lina och serverplats av Binero AB

Gå tillbaka   webForum > Användning > Hårdvara > Hemelektronik, mobiltelefoner och prylar

Hemelektronik, mobiltelefoner och prylar Ett forum för övriga diskussioner om hårdvara, såsom mobiltelefoner, tv-apparater, htpc och annan hemelektronik.

Svar
 
Trådverktyg Visningsalternativ
Äldre 2007-02-09, 12:45   #1
Compusa
Moderator
 
Compusas avatar
 
Registrerad: 2002-01-14
Ort: Göteborg
Inlägg: 2 951
Lösningar: 68
Flytta första jacket

Hej,
tänkte flytta mitt första jack då det sitter lite olägligt. Har lyckats luska ut ordningen som jacken är kopplade i men nu sitter jag fast och vet inte om det är möjligt att göra detta på egen hand.

1:a jack hall (plan 1)
2:a jack hall (plan 2)
3:e jack sovrum (plan 2)
4:e jack kök (plan 1)

Problemet är att det endast verkar gå en tvåledare mellan jacken, en grön och en vit sladd. Om jag inte missförstått det hela så ska det gå en fyrledare mellan jacken? Dvs en kabel med fyra sladdar?

Som jag ser det så kan jag nu exempelvis börja med att koppla om så att mitt andra jack blir första jack men jag kan inte göra mitt första jack till andra jack. Har bifogat en bild på hur det ser ut, tanken är att jacket i sovrummet ska bli första jacket, där ifrån får jag sedan dra en förlängningsladd eller liknande till tredje planet där datorn är.

Jag kör trådlöst men det går inte koppla det snyggt i hallen och jag är inte pigg på att ha routrar och skit i sovrummet, sedan vill jag kunna ansluta min Xbox trådbundet.
Bifogade miniatyrer
Klicka på bilden för en större version

Namn:  telefonjack.GIF
Visningar: 203
Storlek:  2.7 KB  

Senast redigerad av Compusa, 2007-02-09 klockan 12:59
Compusa besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2007-02-09, 12:49   #2
Lasp
Medlem
 
Lasps avatar
 
Registrerad: 2000-07-29
Ort: Fredriksdal, Helsingborg
Inlägg: 10 041
Lösningar: 171
Om du inte har något anslutet till det första jacket så är andra jacket första jack automatiskt. Fyrledaren är bara till för att koppla bort och bryta på korrekt sätt. Det räcker med två trådar för att komma vidare.
__________________
Livet är kort och Nu!
Läs mera!
!?
Lasp besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2007-02-09, 13:02   #3
Compusa
Moderator
 
Compusas avatar
 
Registrerad: 2002-01-14
Ort: Göteborg
Inlägg: 2 951
Lösningar: 68
Hmm okej. Funderar på hur jag ska lyckas koppla om det hela om man ser på hur kopplingen är på min bild, får inte ihop det riktigt, det känns rent logiskt som man måste ha en fyrledad kabel mellan jacken för att lyckas med detta..

Senast redigerad av Compusa, 2007-02-09 klockan 13:07
Compusa besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2007-02-09, 13:19   #4
Compusa
Moderator
 
Compusas avatar
 
Registrerad: 2002-01-14
Ort: Göteborg
Inlägg: 2 951
Lösningar: 68
Okej, jag hittade denna guide: http://www.bjarekraft.se/site/fil.php?id=172 och det känns som den stöder mitt resonemang. Är enda utvägen att dra om alla kablar så att jag får fyrdelat? Jippe, blir nog till att eventuellt koppla ur det som är huvudjack idag och låta hallen på plan två bli huvudjack...
Compusa besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2007-02-09, 13:33   #5
Lasp
Medlem
 
Lasps avatar
 
Registrerad: 2000-07-29
Ort: Fredriksdal, Helsingborg
Inlägg: 10 041
Lösningar: 171
I princip fungerar det med samma metod för att göra jack tre som första jack och sedan backa. Men du hade ingen skiss eller iövrigt talat om vad du ville åstadkomma när jag svarade.
__________________
Livet är kort och Nu!
Läs mera!
!?
Lasp besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2007-02-09, 13:48   #6
Compusa
Moderator
 
Compusas avatar
 
Registrerad: 2002-01-14
Ort: Göteborg
Inlägg: 2 951
Lösningar: 68
Alltså det är inga problem att flytta första jacket framåt, jag skulle utan problem kunna flytta första tills sista men det resulterar i att det jack som tidigare var första jack blir urkopplat, eftersom det saknas sladdar att förbinda bakåt med i kedjan. Det är ju därför man ska ha fyrdelat eftersom man då har ett par över att ansluta bakåt med. Hur har du tänkt dig att jag skulle kunna backa om det inte finns några sladdar att backa med? Problemet tvådelare är ju att det bara går att gå framåt...

Har nu kopplat vidare inkommande kabel till det som tidigare var mitt andra jack, detta är nu mitt första jack, och mitt tidigare första jack är nu inte anslutet pga problematiken jag nämnde ovan. Funderar strongt på att ha modemet här, dvs hallen på plan 2 och dra en tp-kabel från modemet till routern som jag vill ha på plan 3...

Bökigt värre...

Senast redigerad av Compusa, 2007-02-09 klockan 13:53
Compusa besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2007-02-09, 14:05   #7
Lasp
Medlem
 
Lasps avatar
 
Registrerad: 2000-07-29
Ort: Fredriksdal, Helsingborg
Inlägg: 10 041
Lösningar: 171
Rätt. Du kan inte använda första jacket med ett par trådar.
Idag har vi ju oftast trådlöst även på telefon. Jag har nu ingen telefoni den vägen.
__________________
Livet är kort och Nu!
Läs mera!
!?
Lasp besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2007-02-09, 14:26   #8
Compusa
Moderator
 
Compusas avatar
 
Registrerad: 2002-01-14
Ort: Göteborg
Inlägg: 2 951
Lösningar: 68
Okej då är jag med. Har inhandlat en 20 meter lång tp-kabel som jag kommer dra från första jacket. Ett trådlöst modem som komunicerade med min trådlösa router hade varit det optimala. Finns det? Hade ju varit riktigt smidigt i och med att man då kan ha modemet och routern långt ifrån varandra.

Har tre våningar i huset så jag måste ha några vanliga telefoner på varje plan (trådlösa har en tendens att ej vara där dom ska) för att inte behöva springa upp och ner som en galning.

Senast redigerad av Compusa, 2007-02-09 klockan 14:34
Compusa besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2007-02-09, 15:02   #9
Lasp
Medlem
 
Lasps avatar
 
Registrerad: 2000-07-29
Ort: Fredriksdal, Helsingborg
Inlägg: 10 041
Lösningar: 171
En möjligjet är att använda trådbundna nätmodem. Går på 220 volts nätet.
__________________
Livet är kort och Nu!
Läs mera!
!?
Lasp besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Äldre 2007-02-12, 22:28   #10
Poteta
Medlem
 
Potetas avatar
 
Registrerad: 2005-05-13
Ort: Kungälv
Inlägg: 2 936
Lösningar: 52
Vet inte om jag är för sent ute men...
Det finns att köpa en fyrtrådig kabel, kallas för EKKX 1X4X0,6.
Använd dina två trådar som dragtråd och bind på den nya kabeln i de gamla. Då är det lätt att dra igenom den fyrledade kabeln. Sedan kan du utan problem koppla ditt förstajack var du vill.

Ser att du bor strax utanför Göteborg, det gör jag med. Jag har sådan kabel i bilen, hojta om du vill ha hjälp!
__________________
Mitt företag
Poteta besöker forumet just nu   Svara med citat
Svar
webForum > Användning > Hårdvara > Hemelektronik, mobiltelefoner och prylar

Trådverktyg
Visningsalternativ

Forumregler
Du får inte posta nya trådar
Du får inte posta svar
Du får inte bifoga filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är av
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är i GMT +1. Klockan är nu 03:08.


Powered by: vBulletin Version 3.8.6
Copyright © webForum