Meddelande

Minska
No announcement yet.

Apache, virtual hosts och temp-adresser

Minska
X
  • Filter
  • Klockan
  • Show
Clear All
new posts

  • Apache, virtual hosts och temp-adresser

    Tjena,

    Har börjat mecka med Linode och ska köra ett gäng sajter på samma server. Allt fungerar bra och är igång men behöver skapa temporära adresser till mina webbplatser eftersom domänerna inte är ompekade ännu.

    I /var/www har jag skapat en mapp för varje webbplats, dit senare den riktiga domänen ska peka. Men just nu behöver jag sätta upp åtkomst vid en tempadress. Adresser till själva servern är:[kod]http://lixxx-yyy.members.linode.com[/kod]

    Nu vill jag ordna så att de två tempadresserna blir:[kod]http://web1.lixxx-yyy.members.linode.com
    http://web2.lixxx-yyy.members.linode.com[/kod]

    Dessa ska i sin tur peka till:[kod]/var/www/web1/public_html
    /var/www/web2/public_html[/kod]

    I /etc/apache2/sites-enabled har jag en fil som heter "web1" som inkluderas då Apache startar:[kod]<VirtualHost web1.lixxx-yyy.members.linode.com:80>
    ServerAdmin master@mail.com
    ServerName web1.lixxx-yyy.members.linode.com
    ServerAlias web1.lixxx-yyy.members.linode.com
    DocumentRoot /var/www/web1/public_html/
    ErrorLog /var/www/web1/logs/error.log
    CustomLog /var/www/web1/logs/access.log combined
    </VirtualHost>[/kod]

    Bör inte det här fungera? Jag får "Server not found" när jag går in på adressen. Om jag kommenterar bort koden ovan och istället lägger till:[kod]Alias /web1 /var/www/web1/public_html[/kod]

    Då fungerar allt utmärkt, fast då är det ju ett alias istället, då når jag webbplatsen via http://lixxx-yyy.members.linode.com/web1 utan problem.

    Någon som ser några direkt fel i koden?

    Tack!
    //Micke Andersson
    Hemsida | Kontakta
    ----------------------
    "Det är svårt att vara ödmjuk när man vet att man är bäst".

  • #2
    Nu testade jag det här en gång till (om jag missat något förut) och när jag startar om Apache får jag istället:[kod]Name or service not known: Could not resolve host name web1.lixxx-yyy.members.linode.com -- ignoring![/kod]

    Är det kanske något jag måste ställa in i DNS-inställningarna? Det kanske inte ens går att göra så som jag tänkt mig?
    //Micke Andersson
    Hemsida | Kontakta
    ----------------------
    "Det är svårt att vara ödmjuk när man vet att man är bäst".

    Kommentera

    Working...
    X