Meddelande

Minska
No announcement yet.

CGI error

Minska
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Show
Clear All
new posts

 • CGI error

  Hej!
  Jag har precis laddat ner ett shoopingvagnsprogram gjort i Perl, men har lite problem med uttsättningen av det i min Windows 2003 server.
  Programmet använder en växel (-T) i första raden. Om jag har den kvar får jag "CGI Error The specified CGI application misbehaved by not returning a complete set of HTTP headers." varje gång jag försöker starta sidan. Tar jag bort den, fungerar sidan men jag kan inte köra programmet. Andra växlar går bra (t.ex. -w).
  Personer jag pratat med föreslår att felet ligger i servern men jag har satt upp den efter de instruktioner jag fått. Jag använder windows 2003, IIS 6.0 och Activeperl.

  Tacksam för svar.

 • #2
  Jag hittade hur jag fick bort cgi felet i startraden. Däremot så fungerar fortfarande inte de dynamiska länkarna. Adressraden i explorer ändras, men jag får bara upp första sidan. Jag börjar själv tro att de som sa att felet ligger i servern har rätt, men vad ska ändras?

  Någon som har något förslag?

  Kommentera


  • #3
   Utan att veta någonting och shoppen så gissar jag på att att den använder mod_rewrite, och någon bra motsvarande funktion finns inte i IIS förrens version 7 (Windows 2008). Däremot finns det 3-partslösningar som ex. Helicons ISAPI_Rewrite för IIS6. Jag har dock inte testat den, så jag kan inte säga någonting om funtionen. Googlar man på den verkar den dock vara en av de mest använda.
   / Jojoxx

   "Always remember that you're unique and special, just like everyone else..."

   Kommentera


   • #4
    Ett ganska fult sätt att lösa mod_rewrite-problemet på IIS är att missbruka 404-meddelande. Gör så att index.cgi (eller vad nu startsidans fil heter) hanterar 404-meddelande. Se bara till att svaret från programmet inte lämnar ifrån sig 404-statusmeddelande utan ett korrekt 200 OK.
    Hemsida: New Seed IT Solutions AB

    Kommentera

    Working...
    X