Meddelande

Minska
No announcement yet.

Polistiska medel för Miljöarbeten, skapa arbetstillfällen etc.

Minska
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Show
Clear All
new posts

  • Polistiska medel för Miljöarbeten, skapa arbetstillfällen etc.

    Såg på Tv en debatt mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt för någon kväll sedan. Blev en ganska het diskussion som vanligt, när det gäller politik.

    Det som får mig att bli lite irriterad när man talar om miljöarbetet, att t.ex. höja skatten på fossilabränslen, införa kilometerskatter m.m. för att minska C02 utsläppen gör mig lite norrländskt sur.

    Här uppe om någonstans i Sverige är man i behov av färdmedel som bil. Vi har inte samma fina möjligheter som de i storstäderna där lokaltrafiken är väldigt bra oftast.

    Får lite känslan av det "hårda miljöarbetet" som drabbar var och en av oss är att få de i småstäderna att gärna flytta till storstäderna. Att skapa en urbanisering.

    Nu är jag inte så där jättedjupt insatt i allt vad som heter politik. Jag arbetar på ett mindre privatägt företag, och misstänker att ett blåttblock gynnar oss mer. Min fru är sysselsatt inom landsting/kommun (arbetsterapeut) där jag misstänker att ett röttblock är av mer nytta (mer pengar till landstinget = större möjlighet för frugan att få tillsvidaretjänst).


    Vad har egenligen de olika blocken för tankar, möjliga åtgärder inom följande områden?

    - Arbetstillfällen (privat/offentlig sektor)?

    - Miljöarbete (för enskilda /privat/offentlig sektor)?

    - Hur kan ex. ROT-avdraget påverkas av maktskifte? (vad medför det till den privatasektorn om det försvinner) ??

    - m.m.
    För lata svin är marken alltid frusen..

    Don't try to fix your linux system without knowing where your towel is. It is useful for three things
    1. Muffling screams of frustration
    2. Covering evidence of your ineptitude
    3. Crying into.


    Ubuntu forums
    Umbraco é nice.
    Jag försöker åtminstone..

    Ironi är intelligenta människors möjlighet att göra en viktig poäng samtidigt som man har lite kul.

  • #2
    Jag tror att det kan vara en bra strategi att höja priset/skatten på fossila bränslen. Då är vi bättre förberedda framöver när oljepriset kan stiga en hel del. Vi blir inte lika sårbara för en kraftig prishöjning på oljan helt enkelt. Ett högre pris på fossila bränslen gör att det är lättare att få lönsamhet i alternativen. Mycket smart långsiktigt.

    Du har ju helt rätt i att Norrland missgynnas av det just nu, men det får vi nog svälja. Urbaniseringen är en förutsättning för tillväxt och specialisering.

    Kommentera


    • #3
      Ungefär samma diskussioner var uppe i förra valet, förrförra valet etc. Mitt problem med just skattebiten är att man försöker tvinga konsumenterna att ta någon typ av beslut; "det är ju bara att köpa en bränslesnålarebil" eller "använd kommunala transportmedel". Det jag har svårt för är just tankesättet att man förutsätter att alla bara kan köpa en ny bil eller att det faktiskt finns alternativa transportmedel. Tankesättet är inte anpassat efter hur dagens svenskar lever. Vi befinner oss i ett samhälle där tid är dyrbart och kan man spara en timme på att ta bilen så gör man det. Det är inte minst viktigt när det finns två yrkesarbetande föräldrar i familjen.

      Regeringen borde införa styrmedel som påverkar utbudet istället för efterfrågan, eftersom efterfråganinte kommer att ändras märkbart förrän vi gått över gränsen till vad folk klarar av och då är det försent.

      Nu var det iofs inte svar på dina tre punkter utan mer en kommetar om skattehöjningen av fossila bränslen.

      Vad gäller arbetstillfällen tror jag det beror på kommunen och i vilken del av landet man befinner sig. Jag är för dåligt insatt i Norrland tyvärr. Rotavdraget behålls med båda regeringarna, med skillnaden att en rödgrön regering kommer att avskaffa det när vi inte längre anses vara i en lågkonjunktur. De har sagt att det iaf ska vara kvar till 2012 men efter det kan det vara borta.
      http://gråimport.se

      Kommentera

      Working...
      X