Meddelande

Minska
No announcement yet.

Installera xenonljus?

Minska
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Show
Clear All
new posts

 • Installera xenonljus?

  Funderar lite på hur man ska gå tillväga för att installera xenonljus på kärran. Har en v50 med vanliga halogen lampor, det finns ju en heldel utbytes kit att ersätta orginalstrålkastaren med, det finns även volvos orginalxenon att köpa på blocket. Vad jag funderar över om det bara är att bulta dit strålkastaren och allt är perfa och fungerar eller om det är en massa elektronikboxar och sånt till volvos orginal xenonstrålkastare som också måste stuvas undan och gömmas någonstans?
  Är det auto avbländning på volvobilar med xenonljus från fabrik eller är det extra lyx?
  Man kan göra så, men det är inte RÄTT!

 • #2
  Kolla med bilprovningen först, är inte så säker att du får eftermontera Xenon hur som helst.
  Skulle det vara ok så tycker jag att du skall köra original, bör vara lättare att besikta med dessa, kom ihåg att besiktning är ett krav om du väljer att byta till xenon eftersom det avviker ifrån registreringsbeviset.

  Kommentera


  • #3
   På Volvo forumet jagrullar står det beskrivet...

   \ˈin-fə-dəl, -fə-ˌdel\

   Kommentera


   • #4
    Det verkar vara okej om man installerar xenon helljus, varken bilprovningen eller den blåvita folksnapparen har nått att säga till om det tydligen. Dom kollar visst bara halvljuset.
    Man kan göra så, men det är inte RÄTT!

    Kommentera


    • #5
     Helt rätt. Det är okej att eftermontera xenonljus i dimljus samt helljus. Däremot inte i halvljus. Pga att du får en felaktig ljusbild med dina originalreflektorer som kan störa dina medtrafikanter. Om bilen du kör finns med i ett utförande med Xenon som standard så kan köpa dessa Xenon reflektorer löst och montera och få en rätt ljusbild. Du måste dessvärre regbesiktiga med dina eftermonterade xenonljus för att det även på pappret ska vara lagligt.
     The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong.

     Kommentera

     Working...
     X