Ännu ett i-landsproblem jag grunnat på länge:
Jag, precis som de flesta, har en försvarbar arsenal av plastlådor i alla möjliga format för matförvaring. Somliga är köpta för en billig peng (5 st för 20 spänn på ICA), andra är dyrare och mer avancerade.
Nu är det så att jag diskar för hand, och har de senaste 25 åren klarat det jobbet med glans. Det jag gör rent BLIR rent också, jag lovar.
Men när det gäller platslådorna stämmer det inte längre, utan de "rena", diskade lådorna har då och då ett äckligt fettlager i botten, i locket eller t.o.m. på undersidan av bottnen.
Det har t.o.m. hänt att jag tagit ut en sådan "infettad" låda, diskat den en gång till, separat (fortfarande för hand) och EXTRA noga i hett vatten och extra diskmedel (Yes, givetvis). Men när den torkat är den trots det inte helt fri från fettet.
Det har fått mig att undra följande:
Antingen är jag hemsökt. Eller så är det så att somliga plastsorter antingen innehåller fett i sig själva eller absorberar fett som sedan "kryper ut" under vissa omständigheter och/eller efter en viss tid.
Finns det någon på wF med kunskaper om detta som kan ge upplysning?
Jag, precis som de flesta, har en försvarbar arsenal av plastlådor i alla möjliga format för matförvaring. Somliga är köpta för en billig peng (5 st för 20 spänn på ICA), andra är dyrare och mer avancerade.
Nu är det så att jag diskar för hand, och har de senaste 25 åren klarat det jobbet med glans. Det jag gör rent BLIR rent också, jag lovar.
Men när det gäller platslådorna stämmer det inte längre, utan de "rena", diskade lådorna har då och då ett äckligt fettlager i botten, i locket eller t.o.m. på undersidan av bottnen.
Det har t.o.m. hänt att jag tagit ut en sådan "infettad" låda, diskat den en gång till, separat (fortfarande för hand) och EXTRA noga i hett vatten och extra diskmedel (Yes, givetvis). Men när den torkat är den trots det inte helt fri från fettet.
Det har fått mig att undra följande:
Antingen är jag hemsökt. Eller så är det så att somliga plastsorter antingen innehåller fett i sig själva eller absorberar fett som sedan "kryper ut" under vissa omständigheter och/eller efter en viss tid.
Finns det någon på wF med kunskaper om detta som kan ge upplysning?
Kommentera