Meddelande

Minska
No announcement yet.

Programmeringslösningar för start av internationellt välmåendeprojekt

Minska
X
 • Filter
 • Klockan
 • Show
Clear All
new posts

 • Programmeringslösningar för start av internationellt välmåendeprojekt

  Vill berätta lite bakgrund för att om möjligt hitta någon som kan vara intresserad av det här projektet.

  För 13 år sen började jag lära mig mycket om psykologi livsförhållningssätt och ta stora steg från att av och till må dåligt, vara "låg" och hamna i onödiga konflikter och sällskap jag mådde dåligt av till att se och ta itu med mina förhållningsproblem, bli en väldigt lugn och stark konflikthanterare, må väldigt bra och detta ledde också till att jag med tiden kunde sluta som anställd på en skola och så småningom klara mig bra med att jobba med ett av mina drömprojekt.

  Jag insåg redan då att konceptet jag och vissa vänner då använde för att bli lycklig och fungera bättre i samhället skulle gå att kopiera till ett skolämne eller ännu hellre till någon sorts spel eller quiz som kan användas med framgång på arbetsplatser, kickoffer, föräldrar, skolor, behandlingshem och fängelser för att få en bättre miljö, mindre kriminalitet och samhällskostnader och mer entreprenörskap och arbetstillfällen i ett samhälle.

  Böcker med dessa förhållningssätt finns redan till viss del men problemet med välmåendeböcker är dels att de som mest behöver dem sällan skulle tänka tanken på att läsa en sån bok eller orka och dels att om de läser den en gång läser dem den sällan en gång till och för en bestående livsförändring måste man ofta upprepa saker gång på gång.

  Så för att nå ut stort insåg jag att det antingen är att få in ett ämne på lärarhögskolan och grundskolan som repeteras och avancerar genom hela skoltiden gällde eller att göra det i så underhållande spelform att det sprider sig viralt och är så underhållande att man vill fortsätta spela mer och mer och påminns i inaktiva perioder av att kompisar utmanar en i spelet med mera.

  Att ta in ett liknande ämne i grundskolan röstas ned i riksdagen trots att ungdomsförbunden och en majoritet av flera partiers medlemmar vill ha in det, på grund av att partistyrelser beordrar nedröstning (varför får var och en bilda ha sin egen uppfattning om så jag kan vara hålla mig lite kort här men min är att det hänger ihop med den väldokumenterade sammanhanget att för välmående och intelligenta befolkningar är mycket svåra att manipulera och att ämnet därför ses som oönskat på vissa håll).

  Det återstående alternativet är att börja med viralt spridna spel som ökar lycko/medvetandenivån och från den plattform man får av de som börjar må bättre och sprider detta till flera kan man sen komplettera med TV-program, filmer, böcker, ljudböcker och många fler spelvarianter vissa gratis och vissa man kan sälja till föräldrar, skolor, arbetsplatser m.m.

  Man kan göra specialversioner för blivande föräldrar, nyblivna föräldrar, fängelser, tonårsföräldrar, destruktiva personer, positiva personer som vill finslipa, entreprenörer, egenföretagare, chefer osv.

  Det är en oändlig marknad man har och enda sättet att tappa marknaden (förutom konkurrens) är att världen har blivit ett paradis där alla mår bra och det sker nog inte inom en snar framtid.

  Samtidigt kommer man alltid veta att man arbetar med något väldigt meningsfullt och att man hjälper otaliga vuxna och barn till bättre liv och det kommer leda till att man träffar många trevliga människor.

  Spelen kommer i början finnas som textbaserade och som video-sketchbaserade bland annat och formen kan vara lite som en "happiness ladder quiz" där man klättrar uppför en lyckostege allteftersom man svarar rätt på olika förhållningsfrågor som uppstår under ett simulerat liv. Det kommer inte alltid vara så svårt att gissa sig till rätt svar på första försöket men det viktiga är att även när man gör det så reflekterar man oundvikligen på om man verkligen skulle ha valt detta i verkliga livet och vilken effekt det skulle fått osv.

  Även om man "fuskar" och inte klickar de alternativ man skulle valt i verkligheten kommer man bli en bättre konflikthanterare och få lättare att övervinna alla former av problem.

  Den första lösningen jag tänker mig är ganska enkel. Jag behöver ett gränssnitt där jag enkelt kan lägga in en lång fråga i text eller videoembed-form och lägga in valfritt antal svar till denna fråga.

  Svaren ska jag kunna välja om de ska leda till en "bra-sida" med avslutningstext och en ny fråga eller "mindrebra-sida" med text och inkludering av samma svarsalternativ igen så man kan försöka igen.

  Lite enkel statistik får gärna samlas, t.ex. hur många "bra-svar" man klickat i rad som mest, hur många "mindre bra-svar" man klickat och hur långt upp i lyckostegen man klarat sig.

  Det ska gärna gå att utamana kompisar i spelet via webb/android/facebook osv.

  Jag är inte orolig för att lägga ut en del av konceptet så här för även om det kan kopieras till viss del så är som sagt marknaden obegränsad, ju fler som gör bra saker desto bättre och styrkan i konceptet är huvudsakligen alla idéer på ämnen och lösningar i en stor kombination och den kombinationen kommer vi oavsett vara ensamma om, ingen annan har kombinerat detta i någon form som böcker eller dylikt.

  Formerna detta kan göras i är många och jag vill därför inte säga vilken plattform det ska bygga på utan jag är öppen för förslag.

  Det kan göras som enkel databas/hemside-kobination eller det kan göras som TV-spel där man går omkring i världar och får olika frågor och gör uppdrag och/eller så kan det göras som android-appar eller facebookspel.

  Är flera intresserade kan vi bygga större team eller flera separata samarbeten där en gör webb, en gör app-versionen, en TV-spelsversion osv.

  Det viktiga för mig är att jag jobbar med någon som är motiverad att klara det tekniska så att jag kan fokusera på att producera innehållet och utveckla idéerna och knyta kontakter för vidare produktion, marknadsföring, försäljning (något den som vill utöver mig också kan vara engagerad i).

  Det är viktigt för mig med kreativ frihet gällande innehållet och att inte fastna i kvävande diskussioner om hur innehållet ska formuleras.

  Däremot är jag öppen för att de jag jobbar med eventuellt kan göra alternativa versioner enligt överenskommelse om så önskas.

  När det gäller betalning har jag lagt detta under ideellt trots att jag ser en stor och självklar potential för alla involverade att leva väl på det.

  Detta är dels för att jag själv gör detta i första hand för att det är det mest effektiva sättet att hjälpa så många som möjligt med de resurser jag har att nå ut och mitt driv i detta är främst att göra något med stor mening eftersom jag sparade pengar på mitt förra företagsprojekt och nu ska ägna några år åt att bara göra det som är viktigast för mig och det är detta projektet och diverse andra drömmar jag vill ägna mig åt som jag inte haft tid eller råd med innan.

  Jag vill känna att vi jobbar mot att få detta stort och att hjälpa många och när det sker kommer vi få in pengar utan tvivel. Förslagsvis äger vi som utvecklat varje teknisk lösning denna tillsammans med lämplig split beroende på hur mycket mina idéer och ditt arbete format lösningen. Lösningen måste dock alltid finnas för fri användning för det här grundändamålet den utvecklats för.

  Säljs lösningen för andra former av spel (frågor om annat än välmående/medvetandeämnen) så delar vi på rättvist sätt som vi kommer överens om, bara alla alltid får nån procentsats när någon gör deals med det man varit med och utvecklat.

  Jag känner att marknaden och behovet är så stort att det inte heller behöver begränsas hur många involverade vi är så länge alla gör nytta.

  Förutom programmeringsaktivitet så kommer det för den som vill att finnas roliga möjligheter att vara med som statist, skådespelare eller filmare i en mängd kortare sketchliknande inslag som behandlar frågorna i quizet/spelen. En del av mina kompisar arbetar proffessionellt inom filmproduktion/TV/reklam och det kan finnas en del möjligheter att få hjälp att spridas den vägen och genom andra sociala nätverk jag är en del av.

  Men givetvis kommer det kräva gediget arbete och engagemang för att nå ut, särskilt i startfasen innan alla insett att det här kan/kommer att bli stort.

  Att vilja öka sin lyckonivå är den största gemensamma intresset mänskligheten har som jag ser det så jag är dock fullt övertygad om att det här kommer bli stort, bara någon sköter det tekniska.

  Hör av er på valfritt sätt om ni är intresserade och ge förslag på vilken plattform du kan programmera/utveckla för.

  Hoppas några orkat läsa och är peppade!
  David

 • brorsan
  replied
  Tack båda för synpunkter. jag läste det jag skrivit efteråt och reagerade också på långa meningar.

  De här inläggen är ganska spontana och fick slarvnivå därefter och jag tänker att de som är rätt för detta förhoppningsvis är intresserade nog för att ta in andemeningen och vilja läsa ändå.

  Texter som ska representera projektet inför jury eller i större sammanhang brukar jag gå tillbaka och redigera några dagar efter jag skrivit dem men innan jag skickar. Brukar också låta vänner provläsa och tycka till om formuleringar så jag kan ändra. Mycket möjligt att jag ska ta för vana att alltid vara noggrannare med sånt, ska ha det i åtanke.

  Jag hör av mig till dig då lasp! Kul!

  Hoppas höra av andra med!

  Jojoxx, klokt sagt det sista där. säg till om du känner dig manad att presentera iden kortare och bättre och hjälpa till på nåt sätt. Hitta programmerare eller sponsor partners eller vad det nu må vara du roas av. Finns väldigt många möjliga vinklar man kan starta detta från.

  skriver på tel nu så blir säkert ännu rörigare än innan. Hoppas att ni har överseende.

  Leave a comment:


 • Jojoxx
  replied
  Jag får väl be om ursäkt också då Men ju viktigare innebörden är, desto viktigare är det ju att budskapet kommer fram. Mitt tips är alltså att tänka på förpackningen, för det är den som säljer.

  Med all respekt.

  Leave a comment:


 • Lasp
  replied
  Jojoxx Jag ber om ursäkt om jag gjorde mig skyldig till argumentationsfel, det var skrivet som ett slags skämt, men sånt går inte alltid fram
  Vad jag vill säga egentligen är att Ja, det är en lång text, men skit i det och läs andemeningen i projektet.
  Det är ju det det handlar om. Att jag tog upp Bibeln och Koranen är för att jag är mer än ateist!

  Så återigen ber jag om ursäkt och tycker att projektet bör få ett allvarligare bemötande än argumentation om längden på inlägget.

  Allt för många personer förstår inte att själva livet är en gör det själv grej! Så det så!

  Leave a comment:


 • Jojoxx
  replied
  Lasp skrev: Visa inlägg
  Se bara på Bibeln och Koranen, de är långa texter som folk tror på.
  Ett klassiskt fall av argumentationsfel. Bibeln = lång och väl spridd. Alla långa verk != väl spridda Jag hävdar fortfarande att skall du fånga intresse måste det i 9 av 10 fall att ske snabbt i inledningsskeded. När du fångat intresse kan du gå vidare på djupet med vad du vill framföra.

  Leave a comment:


 • Lasp
  replied
  Bra start David
  Att det är långa texter tror jag inte borde vara avgörande för om ett projekt lyckas eller inte.
  Se bara på Bibeln och Koranen, de är långa texter som folk tror på.

  Att söka lycka på annat sätt tror jag kommer att vara en viktig framtida plattform.
  Jag vet ju svaret på "Livet, Universum och allting" så då passar ditt koncept in i min bild.
  Så räkna in Lasp, på ett eller annat sätt.

  På TED finns det massor av exempel på hur man fångar sin publik. Men som egengärning finns det substans i detta.
  Last edited by Lasp; 2013-08-29, 09:29. Anledning: Byyte namnet så att det matchar Goliat!

  Leave a comment:


 • Jojoxx
  replied
  Ta en titt på det här klippet (du har säkert sett det förrut). Det illustrerar 20 sekunder. Det är ungefär samma sak här. Hittar du inget intressant efter 20 sekunders läsning så tappar 9 av 10 intresset. Faktumet att du använder 1 mening per stycke gör det inte bättre

  Leave a comment:


 • brorsan
  replied
  hej, tack för synpunkt Danne V.

  Du har helt rätt i att min styrka inte ligger i att sälja eller pitcha saker eller att hålla mig kort. Jag tar mer än gärna emot hjälp på det området, det kommer finnas behov av ett team som kompletterar mig styrkemässigt på de områden där jag inte är bra.

  Det är heller inte min främsta uppgift i projektet att sälja/pitcha utan min uppgift blir främst content och div förhandlingar och pga upplägget med frågor och svarsalternativ i spelet kommer det bli mer kortfattat och dessutom finnas som videos för de som tilltalas mer av det än av att läsa.

  Med det sagt att det inte är min styrka så skickade jag för övrigt en mer detaljerad (ca 15-20 gånger längre) text om denna idé plus de andra relaterade idéerna jag inte gett mig in i här till Kinnevik-koncernens entreprenörstävling playing for change för ett par år sen och idén tog sig till topp 40 av 1800 bidrag och valdes ut för att få en egen liten exponering i Metro så jag tror visst att en del stora aktörer kommer se potentialen trots långa texter, särskilt om vi kompletterar med lite säljare och nätverkare och om vi lyckas med ett väl spritt spel.

  En annan av mina idéer tog sig samtidigt till topp 20 i tävlingen med över 20 A4-sidor långt bidrag.

  Sen sprack det nog främst på att jag hade så mycket jobb att stå i ett nåt år framåt och sen behövde vila snarare än jobb och pengar och inte gjorde någon hemlighet av det så jag begärde en budget på ca 20 miljoner för att genomföra projektet där de flesta i tävlingen bara begärde 20.000 i månaden plus kanske 100-200.000.

  Nu när jag vilat och fått leva lite sen november 2012 är jag beredd att köra ideellt igen så funderar på att vara med igen faktiskt.

  Samtidigt är det lite roligare att göra en oberoende start utan andra företag inblandade.

  Till mitt förra projekt hade jag inte lika bra förutsättningar som jag har nu, det var mitt första projekt, jag hade inget startkapital och ingen erfarenhet av större uppdrag. Då fick jag in 7 miljoner för övrigt, trots långa texter.

  Det mesta av det gick rakt in i projektet som material och löner men en mindre del av det finns kvar och gör att det här nya projektet har mycket bättre förutsättningar från start än det förra.

  De här sakerna berättar jag för att de som är tveksamma på om det kan bli nåt ska veta att det inte bara kan utan SKA bli nåt.

  Hittar jag ingen programmerare som vill vara med här så frågar jag runt lite bland bekanta och om inget napp så köper jag den eventuellt i Sverige eller Asien vilket ger mig större "andel" av allt senare men allt hängde så mycket på mig i senaste projektet och jag vet att det skulle ändå vara roligare att vara ett team med en eller flera partners som kompletterar mig och vill göra positiva avtryck i samhället och världen och som man kan växa vidare med.

  Jag vill nog vara positiv och tro att fler än jag är sugna på att försöka göra nåt gott och stort på samma gång.

  Nu blev det en lång text till. Nåt kortfattat och duktigt språkrör som vill vara med eller?

  Leave a comment:


 • Danne V
  replied
  Ärligt. Jag orkade inte läsa en tiondel.

  Ska du lyckas knyta folk och resurser till projektet måste du lära dig att presentera din idé mycket, mycket bättre. Och avsevärt mer kortfattat.

  Leave a comment:

Working...
X