Meddelande

Minska
No announcement yet.

Köpa nätverkskabel

Minska
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Show
Clear All
new posts

 • Buddaz
  replied
  Thx
  Har kollat in en sådan kabel innan idag.

  Leave a comment:


 • GunnarD
  replied
  En cat6 är standard idag eftersom den klarar gigabit.

  Se denna sidan: http://www.kjell.com/content/templat...0000,215500000

  Leave a comment:


 • Buddaz
  replied
  Okej tar väl en tur in på kjell imorgon då. Bara så jag har förstått det rätt så menar du att jag skall helst främst ta en cat 6 kabel eller det kanske är standard idag. Aldrig kollat in något om nätverkskablar därför frågar jag dumma nybörjar frågor. Kollar in kjells hemsida på direkten då. Thx

  Leave a comment:


 • GunnarD
  replied
  Japp, en helt vanlig kabel räcker, kjell&company vet vad som gäller. Om man skulle gå in på teknik så skall du helst köpa en "cat 6" kabel, alt, "cat 5e" så att dom klarar 1gbit per sekund.

  10/100/1000 betyder att kortet klarar 10, 100 och 1000Mbs medans 10/100 bara klarar 10 och 100Mbs.

  Leave a comment:


 • Buddaz
  started a topic Köpa nätverkskabel

  Köpa nätverkskabel

  Hej
  Hoppas jag är i rätt ände av forumet. Det är så att jag funderar på en ny nätverkskabel. Vet inte riktigt vad man skall köpa, den jag har nu är rätt så gammal och för lång, fick den när jag hade comhem. Mitt nätverkskort är Realtek RTL8168D/8111D Family PCI-E GBE NIC som sitter i en hp dv6 1110eo, ute efter en kabel på mellan 5-10 meter. Skall man köpa något speciellt eller räcker en helt vanlig billig kabel. Butiker som finns i närheten är kjell&company, tekninkmagasinet, Onoff, Elgiganten och expert som kränger elektronik. Vad jag förstår är kortet 10/100/1000 gör det någon skillnad mot vanligt 10/100, som sagt inte så bra koll på det här. Förklara gärna om ni kan, är intresserad. Jo kabeln i dagsläget sitter direkt in till stadsnätets uttag i lägenheten. Hoppas någon är snäll och kan hjälpa en så att hjärnan kan lugnt slappna av och inte tänka på vad som behövs.
Working...
X